· 

Quarantaine!

Inmiddels zitten we ongeveer twee weken in quarantaine en proberen we er het beste van te maken! Ik zou liegen als ik zou ik zeggen dat ik het niet erg vind, maar ik probeer mijn steentje bij te dragen en mij zoveel mogelijk aan de regels te houden! Ondanks dat alles zijn er toch wel een aantal dingen die ik op dit moment mis. Vandaag deel ik deze dingen met jullie! 

Gaan en staan waar je wilt

Iets wat een paar weken terug nog heel normaal was, is nu totaal anders! Tot een paar weken terug dacht ik niet eens na als ik ergens naar toe ging. Je deed het gewoon. Nu komen we nauwelijks buiten en als we naar buiten gaan dan proberen we het zo te plannen dat we zo min mogelijk mensen tegen komen, zoeken we geen publiek op en mijden we al het contact. Je ben nu zo bewust bezig met je omgeving. Continu weeg ik af of het verstandig is om even een wandelingetje te maken of dat we beter binnen kunnen blijven. Hardlopen doe ik binnen en als ik naar buiten ga, dan doe ik het zoveel mogelijk zo vroeg mogelijk in de ochtend en op wegen waar ik met gemak afstand kan houden van eventuele tegenliggers, maar het liefst de wegen waar ik niemand tegen kom. Wat kijk ik er naar uit om hier allemaal niet meer bij stil te hoeven staan. 

 

Supermarkt / Winkels

Het doen van boodschappen vergt op dit moment een hele planning. Waar ik vroeger makkelijk nog even de winkel in ging omdat ik wat vergeten was, probeer ik nu mijn boodschappen zo nauwkeurig mogelijk uit te schrijven in de hoop dat ik niks vergeet. Dit lukt mij natuurlijk niet altijd, maar dan moeten we roeien met de riemen die we hebben. Voor nu kies ik het liefst voor het ophalen van de boodschappen, want op de momenten dat ik alleen ben kan en mag ik niet met drie kinderen de winkel in. Dit houdt in dat ik de jongens in de auto moet laten en laten we heel eerlijk zijn, dat is verre van ideaal. De Boys breken de boel af. Ik hoor continu een toeter en joost mag weten wat ze nog meer uitspoken. Het voelt raar om te zeggen, maar wat kijk ik er naar uit om weer zorgeloos boodschappen te doen. Niet continue mijn handen te wassen en een hele planning vooraf te maken. 

 

Lekker buiten spelen

Zoals ik al zei volgen wij de regels van het kabinet zo goed mogelijk op. Natuurlijk halen wij ook geregeld een frisse neus, maar weten we het zo te plannen dat we eigenlijk niemand tegen de komen en anders lopen we er met gepaste afstand om heen. Mijn moeder hart breekt wel op het moment dat mijn kindjes het liefst met hun vriendjes buiten willen spelen. Dit mogen zij van ons dus absoluut niet. Er zijn zat kindjes in de buurt die wel samen spelen(en dat is de keuze van die ouders), maar die van ons mogen dit niet. Dit is eigenlijk tweeledig. Een we houden ons aan de regels en twee Remy behoort tot een risicogroep. Hij heeft sinds zijn geboorte al last van zijn longen en bij een gewone verkoudheid is hij als extreem benauwd en heeft standaard 40 graden koorts. Nu wordt er wel geopperd dat kinderen zo min mogelijk last zouden hebben van het coronavirus, willen wij dat risico niet lopen. Wij willen Remy zo veel mogelijk behouden voor wat er zou kunnen gebeuren als hij besmet raakt. Dus dan maar zoveel mogelijk in isolatie. Gelukkig hebben we een tuin en is het weer tot nu toe redelijk goed. 

 

Momentje voor je zelf 

Voor de quarantaine had ik al zelden tijd voor mezelf en ik weet dat dat erbij hoort als je mama bent van drie kindjes, maar nu is het echt tot een dieptepunt gedaald. We zitten 24/7 op elkaars lip en dat zorgt natuurlijk voor de nodige irritaties. Zoiets simpels als even het huis poetsen doen we nu gezellig met zijn allen, want de kindjes willen helpen. Dat is natuurlijk super goed en het is fijn dat zij hun steentje willen bijdragen, maar daardoor heb je letterlijk nooit even 5 minuten om op adem te komen, even op te laden. En ik ben heel eerlijk dat is soms wel zwaar. Ik hou ontzettend veel van mijn kinderen, maar soms wil ik ook even geen mama horen. Even niks. Even op de bank ploffen met een kop koffie of thee, netflix aan en niks We houden ons zelf maar voor dat die tijd nog komt. 

 

Uit eten /vrienden 

Het is niet dat we wekelijks uit eten gaan of afspraken hebben staan met vrienden, maar nu an het gewoon niet! En het feit dat het niet kan zorgt ervoor dat je het juist meer wil! Dit puntje gaat heel nauw samen met het gaan en staan waar je wilt. Want dat kan op dit moment niet en daardoor kan je niet even een hapje gaan eten of gezellig een borrel doen met vrienden. Wel proberen we lokale ondernemers te steunen door in het weekend iets bij hun te bestellen. Zo haal je zelf wat luxe in huis en hoop je dat de ondernemers kunnen blijven bestaan na deze ellende. 

 

Werken

 

Werken op kantoor is normaal en heel vanzelfsprekend, maar sinds de quarantaine werk ik voornamelijk vanuit huis met drie kindjes om me heen en ik kan je vertellen dat ik het werken op kantoor mis. Ik mis het samen zijn met de collega's. Voor elke vraag bel je elkaar nu op, maar dat is zo anders dan even naar elkaar toe lopen. En het kan soms ook een hele uitdaging zijn om te werken, juf te zijn, schoonmaakster, politieagent tegelijk. Ik merk wel nu we al even op weg zijn dat het mij steeds beter af gaat, maar ik ben blij als ik weer gewoon kan werken op kantoor. 

 

Familie

Mijn familie mis ik echt enorm. We bellen op dit moment wel bijna dagelijks, maar het is zo anders dan even bij elkaar op bezoek te gaan, lekker een kopje koffie te drinken of een lekker wijntje. Even kletsen, even spuien, even mensen om je heen te hebben. Ik merk ook aan de kindjes dat ze hun opa's en oma's en tantes erg missen. 

 

Ik ben wel benieuwd wat jullie het meeste missen op dit moment?

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (zondag, 29 maart 2020 21:09)

    Ja wat zullen we blij zijn als dit alles voorbij is En dat we met zijn alles ongeschonden door deze tijd komen. En elkaar weer kunnen zien en knuffelen wat missen wij jullie Jullie doen het goed zo met jullie gezin ���