· 

Verkleedpartijtjes!

Of het nu 35 graden is of dat het 10 graden vriest, mijn kids verkleden zich maar al te graag. Het is dan ook niet gek dat zij ontzettend uitkijken naar feesten zoals Halloween en Carnaval. Door de coronacrisis is het maar de vraag of deze feesten nog doorgaan, maar da weerhoudt mijn kindjes niet om zich te verkleden. Geef ze eens ongelijk. Als je wilt kan je van elke dag een feestje maken, zolang je zelf de slingers maar ophangt. Vandaag deel ik een paar tips voor leuke verkleedpartijtjes en laat ik je zien waar je de leukste feestkleding kan scoren! 

Kinderfeestje

 

Een kinderfeestje is wat mij betreft een van de meest ideale momenten om de kindjes zich te laten verkleden. Gelukkig kunnen en mogen we binnen de richtlijnen van het RIVM nog kinderfeestjes geven. Je kan een themafeest houden, maar je kan ook een grote kist met verkleedkleding neerzetten en de fantasie de vrije gang laten gaan. Mocht je kindje rond Halloween, Sinterklaas of Carnaval jarig zijn, dan is het thema zo bedacht! 

 

Wat ook heel leuk is om te doen is om een paar setjes verkleedkleren klaar te leggen en er een wetstijdje te maken welk kindje/team zich het snelst kan verkleden. Als afsluiter maak je natuurlijk nog een leuke foto als herinnering van het leuke feestje!  Kijk voor een leuke Halloweenoutfit eens hier

Modeschow

 

Om de creativiteit van de kindjes te stimuleren en als leuke activiteit op een regenachtige dag, kan je een ware modeshow organiseren. Laat je kindjes meerdere outfits uitkiezen en laat ze deze showen op de "rode loper"! Als echte mamarazzi maak je foto's van de outfits en poses van je kindjes. Gegarandeerd succes. Om het allemaal nog wat swingender te maken zet je een leuk muziekje op wat weer past bij de outfit van je kindje. Voor je het weet is de ochtend/middag voorbij gevlogen en ik weet zeker dat de kindjes dit vaker willen doen! 

Playdate 

 

Ik denk dat alle ouders er wel eens mee te maken hebben dat er kindjes komen spelen, maar dat ze uiteindelijk niet weten wat ze moeten doen. De een wil kleien, de ander wil buiten spelen of met de lego bouwen. Maar wat bij ons altijd goed werkt is de verkleedkleren erbij halen. Je ziet de kids opgaan in hun eigen fantasie. De jongens worden superhelden of spelen het sinterklaasspel na. Speelgoed wordt ingepakt, cadeautjes worden verstopt en oneindig plezier. De meisjes kiezen voor een mooie prinsenjurk en kruipen achter de kaptafel om zichzelf van make-up te voorzien. Je hebt er geen kind meer aan. Het enige wat je nadien moet doen is de make-up even van het gezicht poetsen!

Halloweentocht 

 

Mocht ook Halloween dit jaar niet doorgaan, betekent het niet dat je er zelf geen feestje van kan maken. Trek je kids hun meest enge outfit aan, maak lampionnen of koop ze en loop in het donker door je dorp of stad. Doordat het donker is en ze zelf al verkleed zijn maakt het door het donker lopen alleen maar spannend. Ik weet zeker dat ze er zelf een hoop bij bedenken en waarschijnlijk wel een heks door de lucht zien vliegen! 

Stiekem hoop ik natuurlijk dat feesten zoals Halloween en Carnaval we door gaan voor zowel de kindjes als voor de volwassenen. De corona heeft in de afgelopen maanden een hoop veranderd en zolang het virus nog op de loer ligt, zullen we ons moeten blijven aanpassen. Toch kan je er als ouder voor zorgen dat je er toch een feestje van maakt en met de perfecte outfit lukt dat nog beter. Wij hebben onze outfits gekregen van Feestkleding.nl. Zelf vind ik dit echt een ideale website. Je hebt voor jong en oud ontzettend veel keuze uit outfits en allerlei prijscategorieën. Dus iedereen kan hier slagen. Mocht je in de komende maanden nog van plan zijn om een feestje voor je kindjes te geven, zelf een verkleedfeest hebben of toch Halloween willen vieren, neem dan hier even een kijkje en laat mij weten of je geslaagd bent!

Reactie schrijven

Commentaren: 0