· 

Carnaval, maar dan anders!

Alaaf Alaaf, in het weekend van 13 februari zal het akelig stil zijn op de straten! Geen feestgedruis, geen carnavalsoptochten, geen lege bekers drinken van de avond ervoor, geen confetti verspreid door de straten, maar een weekend zoals elk ander weekend.

Zelf vind ik het echt heel jammer dat een van de meest mooie feestjes van het jaar niet door kan gaan. Want hoe leuk is om jezelf lekker te verkleden, mee te lallen op de muziek alsof je leven er vanaf hangt en lekker te feesten. Ik vind het geweldig en mijn kindjes ook. Het zit in hun genen. Zij houden van carnaval. Hun mooiste outfit aantrekken, lekker hossen, confetti strooien, een sugar rush opdoen en even iemand anders zijn. Ook voor de kindjes is het dan een grote domper dat dit mooie feestje niet door gaat.

Maar ondanks alle maatregelen en beperkingen waarmee we te maken hebben, moeten we zelf de slingers ophangen. In de afgelopen 11 maanden waren er weinig tot geen evenementen en ook bij de kindjes merk ik dat ze graag weer iets willen hebben waar ze naar uit kunnen kijken. Daarom gaan wij dit jaar van Carnaval gewoon een feestje maken (alvast sorry voor de buren). Ook vanuit huis kan je echt wel een feestje maken. Vandaag deel ik met jullie over hoe je ook thuis een feest van Carnaval kan maken.

 

Stap 1: Verkleed

Om het echte carnavalsgevoel te krijgen is het natuurlijk belang om jezelf en de kindjes volledig te verkleden. Want carnaval is het feest waarin je jezelf mag/kan/moet verkleden. Dus zeker ook doen. Heb je geen outfit liggen, zijn je kindjes uit hun kinderkleding van vorig jaar gegroeid, ben je toe aan wat nieuws? Neem even een kijkje tussen deze carnavalskleding, er is zoveel keuze. Ik weet zeker dat je hier kan slagen. Ons is het ook gelukt. Neem ook meteen even een kijkje tussen de carnavalskleding, er is zoveel keuze.voor jezelf, want ook voor volwassen is er een ruime keuze dames carnavalskleding.

Stap 2: Versier

Ik kan voorstellen dat je van je huis geen café wilt maken, maar een beetje versiering zorgt wel meteen dat de stemming er lekker in zit! Ik kan we begrijpen dat je misschien niet weet waar je moet beginnen met het zoeken naar de juiste versiering, maar wees gerust. Ik weet echt de perfecte plek waar je je beste versiering kan vinden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar gave ballonnen, slingers of een te gekke Pinata. Feestkleding.nl heeft het allemaal in huis en veel van deze versieringen kan je ook weer voor een ander feestje gebruiken. En ook niet geheel onbelangrijk, de prijsjes zijn ook leuk :-) Goede verlichting kan ook bijdragen als sfeermaker. De kindjes hebben een discolamp, dus die gaan we zeker gebruiken. De boel lekker donker maken en gaan!

Stap 3: Verzorg

Net als bij carnaval in de kroeg, vereniging, buiten etc. moet ook de inwendige mens verzorgd worden. Zorg voor lekkere versnaperingen. Ze ze leuk op een tafel neer, zodat ze tussen het hossen door lekker kunnen genieten. 

Stap 4 : Muziek

Carnaval is geen carnaval zonder goede muziek.

Stap 5 : Feest

En nu komt het leukste gedeelte : FEEST. Ga lekker hossen op de muziek, doe lekker gek, gooi al je energie eruit en geniet van dit prachtige feestje.

Nu kan ik me voorstellen dat je het vieren van carnaval vanuit huis toch minder leuk vindt dan echt in de kroeg of op straat, maar wat het nog beter maakt is om het feestje samen te vieren. En na al dat gehos laat je thuisbezorgd even langskomen voor die lekkere vette hap die bij carnaval hoort.

Vier het samen

Maak een teammeeting aan met al je carnavals maatjes, nodig ze hiervoor uit. Zorg dat iedereen bovenstaande stappen opvolgt en geniet samen van dit prachtige alternatieve feestje. Zo ben je op afstand toch nog een beetje samen en kan je samen weer nieuwe herinneringen maken. 

Youtube

Heb je meer nodig om een beetje in de goede sferen te komen. Kijk dan op YouTube naar de mooiste carnavalsoptochten, feestje of zet een uurtje de Snollebollekes aan. Feest gegarandeerd! Voor de echte creatievelingen onder ons (ik hoor daar helaas niet bij), kan je zelfs met de kindjes een eigen optocht maken van de spullen in huis. Verzin je thema, laat iedereen even knutselen en imponeer elkaar. Plezier gegarandeerd. 

Tot slot zou ik je zeker willen adviseren om te kijken of je plaatselijke kroeg/vereniging niet toevallig een online evenement organiseert, zodat je toch nog net meer het echte carnavalsgevoel krijgt. En een voordeel van het thuis vieren van carnaval: je hoeft niet meer naar huis en kan na een leuke avond/middag lekker in bed ploffen. 

Mensen geniet van dit prachtige feest. Maak er het beste van. Het is even anders dan andere jaren, maar als we ons nu inzetten om de maatregelen na te leven, kunnen we hopelijk volgend jaar weer ouderwets hossen! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0