· 

New update

Op 25 januari ben ik gestart met mijn fitjourney en inmiddels zijn we ruim twee maanden verder. De resultaten zijn er, maar ook ben ik nog nooit zo langzaam gegaan als nu. Vind ik dat erg, baal ik daar van of kan ik gewoon geen weerstand bieden aan de paaseitjes en kan het mij niet schelen? Vandaag deel ik hoe het nu gaat en wat ik ervan vind.

In tegenstelling tot het verleden vliegen de kilo’s er niet vanaf, dat klopt. Aan de ene kant vind ik dat natuurlijk niet zo leuk, maar aan de andere kant heb ik niet het idee dat ik een dieet aan het volgen ben, maar echt bezig ben met het veranderen van een levensstijl. Ik heb dus ook wel eens een uitschieter in mijn voeding. Alles gaat met vallen en op staan. Maar in plaats van op de grond te blijven liggen, sta ik weer op en ga ik verder. 

Ik zou liegen als ik zou zeggen als ik het niet jammer vindt dat er niet al meer gewicht af is, maar als ik kijk naar de centimes die ik verlies, maar ik nog steeds meters. Als de weegschaal dan een weekje stil staat (juist na een goede week) dan denk je wel even hoe kan dat nu? Ik eet netjes, ik sport 6 dagen in de week, ik haal elke dag 10.000 stappen, waarom verlies ik wel centimeters maar geen gewicht? 

Als ik terug kijk naar januari en nu, dan ben ik vele malen actiever geworden. In januari sportte ik 3 keer in de week en haalde ik de 10.000 stappen totaal niet elke dag. Nu loop ik 3 keer per week hard, maar doe ik ook 3 keer per week aan krachttraining. Dit laatste helpt natuurlijk heel erg goed tegen het verlies van de centimeters. Op de dagen dat ik niet hardloop of dat ik een rustdag heb, probeer ik tenminste een uur te wandelen of in ieder geval de 10.000 stappen te halen. Je kan dus wel stellen dat ik een stuk actiever ben geworden.

Dit brengt ook met zich mee dat ik op sommige dagen ook weer wat makkelijker honger heb. Ik weet als ik eiwitrijke producten eet, ik gedurende de dag minder honger hebt. Ondanks dat ga ik de komende week toch nog eens mijn calorieën ophogen. Hiermee hoop ik natuurlijk een verkeerde eetbuien te voorkomen, maar het valt mij ook op dat in de weken dat ik een eetbui heb en daarmee dus eigenlijk boven mijn geplande calorieën zit, gewoon gewicht blijf verliezen. Ook weet ik dat ik natuurlijk ook spieren aan het opbouwen ben, alleen dat onderscheid maken is zo moeilijk.

Voor nu hoop ik dat dit verder gaat werken, zodat ik toch steeds weer een stapje dichterbij mijn streefgewicht kan komen. En vanaf volgende week start ik weer met het summerbody programma van newborn fitmama. Zoveel zin in. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0