Cheescake

Ik ben echt een grote fan van Cheesecake, maar had tot voor kort nog nooit zelf een Cheesecake gebakken. Nu ik weet hoe simpel het is, ga ik het zeker vaker doen!

meer lezen

Likeur 43 Tiramisu

Als er iets was wat ik miste tijdens mijn zwangerschap, dan was het wel tiramisu. Vooral tijdens de feestdagen. Vandaag deel ik een recept met jullie van een tiramisu met likeur 43. Hier komen twee van mijn favorieten samen. 

 

Via de facebookpagina van Licor 43 had ik al een recept voorbij zien komen van een tiramisu in combinatie met Licor 43. Dit leek mij echt een gouden combinatie, want Licor 43 is één van mijn favoriete drankjes. Zodoende alle ingrediënten in huis gehaald en de tiramisu gemaakt. Deze ruim 12 uur in de koelkast laten staan (al moet ik zeggen dat 24 uur beter voldoet) en toen kon het proeven beginnen. Ook voor Jimmy was dit geen straf, want in de afgelopen maanden is ook hij een tiramisu liefhebber geworden. Onze mening: lekker, maar voornamelijk ik miste wat. Ik was dus niet geheel tevreden over mijn creatie, dus ik ben op het internet (lang leve google) gaan zoeken naar tiramisu recepten. Uiteindelijk dacht ik het ontbrekende ingrediënt gevonden te hebben: slagroom. Ik mocht dus nog een keer de keuken induiken en ik had gelukkig een aantal vrijwilligers die graag mijn tiramisu wilden proeven. Ik kon ze natuurlijk vooraf geen garanties geven, maar ze waren graag proefkonijn. De reacties: erg lekker, zeker voor herhaling vatbaar. 

 

Door de Licor 43 is de tiramisu veel zachter van smaak. Je kan hem absoluut niet vergelijken met een “originele” tiramisu, maar ondanks dat is hij erg lekker. Jullie zijn nu vast erg nieuwsgierig, dus hierbij het recept:

 

 

 

meer lezen