Zindelijkheidstraining!

Elke ouder kent het wel: het moment dat  je gaat starten met zindelijkheidstraining. Voor elk kind is dit anders en zal dit misschien ook wel op een ander moment plaatsvinden. Zelf zij wij hier heel makkelijk in geweest, als ze maar zindelijk zijn voordat ze naar de basisschool gaan. Wat hebben wij gedaan om onze jongens zindelijk te krijgen?


meer lezen 0 Berichten

Ook jij telt!

Vandaag eens wat anders. Even een steuntje in de rug voor alle moeders.  Het ouderschap is een geweldige ervaring die ik voor geen enkel moment zou willen missen. Maar het ouderschap kan ook heel zwaar zijn. Het gebrek aan een momentje voor jezelf, de voortdurende verantwoordelijkheid, de kinderen die soms het bloed onder je nagels vandaan halen. We hebben het als ouder allemaal wel eens zwaar, we zien het allemaal wel eens een keer niet zitten. Dat betekent niet dat we slechte ouders zijn, dat we niet geschikt zijn voor het ouderschap of dat we ondankbaar zijn. Nee alle moeders tellen.


meer lezen 3 Berichten

Zwemles

Na de zomervakantie moeten wij er ook aan gaan geloven: het leed wat zwemles heet! Het hoort erbij en het is ook essentieel dat de kindjes zwemles krijgen, alleen zelf kijk ik hier toch echt wel tegen op. Met drie kids naar een warm zwembad om een uurtje te gaan zwemmen en dat week in week uit, jaar in jaar uit.

meer lezen 1 Berichten

Hoe maak ik het mezelf makkelijk?

Met drie kleine kindjes moet je soms hollen om op een werkdag alles op tijd klaar te hebben, iedereen op tijd in bed te hebben en met een beetje geluk ook nog wat tijd voor jezelf overhouden. 

Het is nu gelukkig even vakantie en dat betekent dat alles wat relaxter gaat, maar voor we het weten is de vakantie weer voorbij en begint alle stress weer. De scholen beginnen weer, Jaimey gaat beginnen met zwemles en ga zo maar door. Hoe zorg ik ervoor dat alles zo soepel loopt binnen ons gezin?

meer lezen 0 Berichten

Soms moet je het gewoon doen!

Zoals jullie inmiddels wel weten sta ik er met enige regelmaat alleen voor met drie kleine kindjes. Vaak zie ik veel beren op de weg en mijd ik bepaalde situaties, omdat ik het gewoon niet zie zitten met drie kleine kindjes. 

 

Afgelopen week heb ik voor het eerst de boel eens de boel gelaten en bewust dingen ondernomen die ik anders misschien minder snel zou doen! 

 

Ben je benieuwd wat we allemaal hebben gedaan? Lees dan weer mee! 

meer lezen 2 Berichten

9 dingen die ik niet meer doe sinds ik moeder ben!

Sinds ik 4.5 jaar geleden moeder werd is er veel verandert. Naast het feit dat ik voortaan dagelijks voor drie boefjes zorg en dit soms een hele dagtaak kan zijn, is mijn indeling van de dag ook behoorlijk verandert. Mijn prioriteiten liggen tegenwoordig ergens anders (lees: bij mijn kindjes), mijn tijd wordt anders ingedeeld en ik ben ouder geworden, dus ook op dat gebied verandert. 

 

Toch is het wel leuk om eens terug te kijken naar hoe mijn leven was en hoe het nu is.

 

Lezen jullie weer mee?

meer lezen 0 Berichten

Wat voor een moeder ben ik?

Je hebt verschillende soorten moeders. Je hebt bijvoorbeeld de altijd-werkende moeder, de thuisblijf moeder, de chaotische moeder, de perfecte moeder, de vegan moeder, de insta-moeder en ga zo maar door. Moeders zijn er in alle soorten en maten en we hebben allemaal één ding gemeen: we zijn moeder. Ongeacht tot welke groep je behoort, als je überhaupt in een hokje te plaatsen bent, ben ik van mening dat we niet over elkaar moeten oordelen. We hebben allemaal het beste voor met onze kindjes en niet alles is vanzelfsprekend en een keus. 

Vandaag deel ik met jullie hoe ik mezelf zie als moeder. Lezen jullie weer mee?

meer lezen 1 Berichten

De balans met 3 kindjes!

Iets met ik heb maar twee handen en drie kindjes, dus eigenlijk altijd wel een hand tekort en een slogan die je mij de hele dag hoort zeggen: heel even wachten ik ben heel even bezig! 

 

Hoe verdeel je als ouder je aandacht, tijd en energie over drie kindjes en zeker als ze nog klein zijn? Vandaag deel ik dit met jullie. Lezen jullie weer mee?

meer lezen 1 Berichten

Smeren maar!

Het zonnetje begint steeds vaker te schijnen, de temperatuur loopt op. Je leeft steeds vaker buiten in plaats van binnen. De dikke vesten worden ingeruild voor een t-shirt. De lange broeken worden ingeruild voor een korte broek. De kinderen spelen vele uurtjes buiten in de speeltuin, in het badje etc. Maar hoe bescherm je nu jezelf en je kindjes tegen de zon?

 

Ben je benieuwd hoe wij dit aanpakken? Lees dan snel verder! 

meer lezen 2 Berichten

Het moederschap

Iedereen heeft zijn eigen manier van opvoeden, maar zet een stel moeders bij elkaar en zij zullen zich vaak herkennen in bepaalde situaties. Vandaag deel ik met jullie deze situaties!

meer lezen 2 Berichten

Leren los te laten!

Het is lente en gelukkig is het steeds vaker mooi weer. Heerlijk, echt genieten. De kids vinden het dan ook heerlijk om lekker buiten te spelen en geef ze eens ongelijk. De buitenlucht is gezond voor hun en ze kunnen lekker rondrennen, klimmen, stoepkrijten, fietsen etc. Heerlijk. 

 

Tot afgelopen jaar vond Jaimey het al heerlijk om in de tuin te spelen, nu hij op de basisschool zit wil hij ook graag voor op straat spelen met de andere kindjes en dat snap ik ook wel. Alleen als mama vind ik dit toch nog wel een beetje eng. 

 

Vandaag deel ik met jullie hoe ik hiermee om ga! Lezen jullie weer mee?

meer lezen 0 Berichten

Moederdag

Over ruim twee weken is het al weer moederdag en dit was mij echt even helemaal ontschoten. Het is dat Remy en Evy hun kunstwerkje afgelopen week al meekregen van de kinderopvang en dat ik dacht oh dat is natuurlijk ook al bijna. Ik heb gauw even de datum opgezocht en dit jaar valt moederdag op zondag 13 mei. Dus mocht je nog wat willen regelen voor je moeder,vrouw,oma,schoonmoeder etc. je hebt nog 2.5 week.

 

Vandaag deel ik een aantal tips met jullie en hoe voor mij een ideale moederdag eruit zal zien. 

meer lezen 0 Berichten

Dagje Efteling

Spontane acties zijn soms echt de beste acties. Gewoon niet denken, maar doen!

Afgelopen weekend gingen de kindjes en ik een weekendje naar mijn ouders en spontaan hebben we besloten om een dagje naar de Efteling te gaan! Zolang ik nog een abonnement heb moeten we wel van dit mooie park genieten.
 
Ben je benieuwd hoe onze dag was? Lees dan snel verder!
meer lezen 0 Berichten

Het is een fase!

HET IS EEN FASE, HET IS EEN FASE, HET IS EEN FASE. Dit is iets wat we als ouders geregeld zeggen zodra we een verandering zien in het gedrag van onze kinderen. En vaak is dat niet per definitie een positieve verandering in het gedrag, maar vaak eentje waarvan we denken: is het al over?

 

Sinds een paar weken zijn wij ook weer in zo'n fase beland (althans dat hopen wij) en hier ga ik vandaag meer over delen. Lezen jullie weer mee?

meer lezen 2 Berichten

Soms komen de muren op me af!

Ik denk dat de titel wel genoeg zegt, alleen een beetje uitleg is misschien wel handig. 

 

Er zijn van die dagen dat de muren echt letterlijk op mij af te komen. Ik zou dan het liefst naar buiten rennen en even een momentje voor mezelf nemen, maar juist dat gaat niet. 

 

Vandaag deel ik met jullie waar dit gevoel vandaan komt. Lezen jullie weer mee?

meer lezen 3 Berichten

Control-Freak

Ik ben iemand die altijd graag de touwtjes in handen heeft en plan graag hoe alles loopt. Dat doe ik werkelijk met bijna alles. En afwijken van hoe ik het graag zie vind ik moeilijk. Wat dat betreft kun je wel stellen dat ik een kronkel in mijn hoofd heb, maar ik vind  het gewoon fijn alles bepaalde dingen gaan zoals ze naar mijn mening moeten gaan. Je kan me dan ook wel een control-freak noemen. 

 

Sinds ik moeder ben ben ik mezelf wel meer tegen gekomen en heb ik ook moeten leren accepteren dat niet alles kan gaan zoals ik het zou willen. 

 

Toch blijven er een aantal dingen waar ik elke keer weer tegen aan loop. Vandaag deel ik deze met jullie!

meer lezen 2 Berichten

Remy 3 jaar!

Vandaag is het gewoon alweer 3 jaar geleden dat Remy ons gezin verrijkte. Hiep hiep hoera grote kleine vriend! 

Wat is het afgelopen jaar weer voorbij gevlogen! Het was ook wel een bewogen jaar voor mijn kleine vriendje. Ik heb mijn vriendje zien groeien, hij is vooruit gegaan in alle opzichten! Je kan echt merken dat hij een steeds grotere jongen wordt! Mijn kleine mannetje wordt groot! 
meer lezen 1 Berichten

Hoe ver ga je met een spaaractie!

Er gaat geen week voorbij zonder dat er wel ergens een spaaractie is in een van de supermarkten. Nu zijn niet alle spaaracties gericht op de kindjes, maar veel natuurlijk wel. De winkels weten er natuurlijk ook goed op in te spelen en maken je kindje helemaal gek.

 

Hoe ver ga je als ouder in op een spaaractie en wat doe je er allemaal voor?

 

Vandaag deel ik dit met jullie. Lezen jullie weer mee?

meer lezen 0 Berichten

Hectiek en toch structuur!

Wie kent het niet na een lange dag werken kom je thuis en moet je nog voor je hongerige ietwat vermoeide kindjes nog een gezonde maaltijd op tafel zetten, wetende dat de kans heel groot is dat zij het niet eens gaan eten. Dit werkt natuurlijk absoluut niet motiverend en de ongezondere opties lonken.

 

Toch ben ik groot voorstander van een gezonde maaltijd, maar ik wil daar niet teveel tijd in steken, want zeker na een lange dag wil ik mijn kindjes op tijd in bed leggen en even nog wat tijd met ze doorbrengen. 

 

Ben je benieuwd hoe ik dit aanpak? Lees dan snel verder!

meer lezen 2 Berichten

Loedermoeder

Loedermoeder is een term die je de afgelopen jaren steeds vaker voorbij hoort komen. Er wordt zelfs een prijs uitgedeeld voor de loedermoeder van het jaar. En natuurlijk zijn er moeders die hun uiterste best doen om hiervoor in aanmerking te komen. Of je hier nu trots op moet zijn is een tweede, maar ik denk vooral dat je het met een knipoog moet lezen. 

 

Stiekem denk ik dat in ons allemaal zo nu en dan wel een loedermoeder schuilt. Vandaag deel ik met jullie de situaties dat ik echt een loedermoeder kan zijn. 

 

Lezen jullie weer mee?

meer lezen 3 Berichten

Kindje met astma

Mijn lieve kleine grote vriend Remy heeft kinderastma. Dit is niet altijd even makkelijk en kan best wat zorgen met zich meebrengen. 

 

Vandaag deel ik met jullie wat hier zoal bij komt kijken en hoe wij hiermee omgaan. 

meer lezen 1 Berichten

Een emotioneel weekje!

Afgelopen week was me het weekje wel. Eentje die ik in ieder geval heel snel weer wil vergeten. Het was voor mij echt een rollercoaster van emoties. Van geschokt, naar bang, naar bezorgd, je machteloos voelen, schuldig voelen en ga zo maar door. 

 

Heb je niet mee gekregen wat er is gebeurt? Ik heb afgelopen week twee keer op de HAP gezeten. De ene keer met Jaimey, de andere keer met Remy. En dat in een tijdsbestek van 4 dagen. Wat een gedoe. 

 

Vandaag deel ik met jullie wat er is gebeurt en hoe ik mij hierbij voelde.

 

Lezen jullie weer mee?

meer lezen 1 Berichten

Waterpokken

Precies twee weken voor Kerstmis brachten wij onze kindjes naar de opvang en zagen weeen flyer hangen dat de Waterpokken heersten. Ik zei grappend tegen Jimmy: wedden op eerste kerst heersen hier in huis de waterpokken. Niet wetende dat dit ook daadwerkelijk zo zou zijn. Gelukkig was ik wel goed voorbereid. 

 

Vandaag deel ik met jullie mijn tips die het beste werken bij de waterpokken.

meer lezen 0 Berichten

Ben ik een meer een jongensmama of meisjesmama?

Zoals vele van jullie wel weten ben ik trotse mama van twee jongetjes en een meisje. Het huis is hier dan ook bezaaid met auto's, tractors, poppen, prinsessen etc. Het lijkt hier soms haast wel een mini speelgoedwinkel ;-). 

 

Maar hoe ben ik als mama? Zie ik mezelf meer als een jongensmama of meer als een meisjesmama?

meer lezen 1 Berichten

Evy haar eerste verjaardag!

Afgelopen weekend hebben we Evy haar eerste verjaardag gevierd! Man wat is het eerste jaar voorbij gevlogen en wat voelde het raar om haar eerste verjaardag te vieren. Evy is geen baby meer, maar een dreumes. Vanaf nu nooit meer een baby in ons huis, althans geen baby van ons. En dit voelt toch best wel heel erg raar. 

 

Vandaag neem ik jullie mee naar de eerste verjaardag van Evy. Lezen jullie weer mee?

meer lezen 1 Berichten

Een jaar mama van Evy!

Morgen wordt mijn kleine meisje alweer 1 jaar! 1 jaar! Niet te geloven hoe snel het afgelopen jaar is gegaan. Een jaar waarin alles voor de laatste keer was en wij dit zo bewust mogelijk hebben geprobeerd mee te maken.

 

Mijn kleine meisje is vanaf morgen geen baby meer, maar een dreumes. 

 

Vandaag deel ik 12 mooie momenten die wij hebben meegemaakt met Evy!

 

Lezen jullie weer mee?

meer lezen 1 Berichten

De wensen voor mijn kindjes!

Nog een paar dagen en 2017 is weer voorbij en dan staat 2018 voor de deur. Ik ben benieuwd wat 2018 ons gaat brengen. Gaat het een mooi jaar worden? Gaan er leuke dingen gebeuren? Komen onze wensen/doelen uit? Wie zal het zeggen. We gaan het zien.

 

Natuurlijk hoop ik ook dat mijn kindjes een mooi jaar tegemoet gaan, zonder al te veel struggles. Daarom deel ik vandaag met jullie mijn wensen voor mijn kindjes. 

 

Lezen jullie weer mee?

meer lezen 1 Berichten

Een terugblik op mijn zwangerschapsverlof!

Precies een jaar geleden was net mijn zwangerschapsverlof gestart van Evy. Zwangerschapsverlof is het moment om even tot rust te komen, niks te doen of je huis totaal te poetsen. 

Mijn verlof was net even anders. De eerste dag van mijn verlof is Jimmy aan zijn miniscus geopereerd. Dus daag rust en hallo ik moet alles blijven doen. Ik had nog een examen gepland staan en Jaimey zijn kamer moest nog klaar gemaakt worden, zodat we ook Evy haar kamer gereed konden maken. En de feestdagen zaten er nog tussen. Allemaal verplichte bezoekjes, geen Netflix dagjes, maar je volproppen met eten en extreem veel last hebben van maagzuur. 
Ik heb drie keer zwangerschapsverlof gehad. Drie keer totaal anders. Vandaag deel ik wat het verschil is
Lezen jullie weer mee ?
meer lezen 0 Berichten

Weekendje Almere

Vorige week zijn Jimmy en ik een weekendje naar Almere geweest. Even een weekendje met zijn tweetjes, zonder kindjes! Soms heeft een mens dat gewoon nodig!

Vandaag deel ik met jullie wat wij zoal gedaan hebben en wat wij echte aanraders (of niet) vinden in Almere!
Lezen jullie weer mee?
meer lezen 1 Berichten

Dekbeddiscounter

Onlangs heeft Dekbeddiscounter mij benaderd of ik een van hun producten wilde testen. 

Dit wilde ik heel graag. In het verleden heb ik al eerder dekbedden bij hun besteld voor de jongens en daar was ik heel tevreden over en een nieuw dekbed is altijd welkom! 
Ben je benieuwd wat ik van Dekbeddiscounter vind? Lees dan snel verder!
meer lezen 0 Berichten

Leg ik de lat te hoog?

Na zo'n drukke maand als afgelopen maand, vraag ik me soms wel eens af of ik de lat niet te hoog leg voor mezelf. 

 

Eis ik niet teveel van mezelf, kan ik het mezelf niet wat makkelijker maken of is het goed zoals het is?

 

Ik heb de zaken voor mezelf eens op een rijtje gezet en deel mijn gedachten met jullie. Ik ben wel eens benieuwd hoe jullie het aanpakken en of jullie nog tips hebben voor mij?

meer lezen 1 Berichten

Mijn redding!

In een eerdere blog heb ik met jullie gedeeld dat ik in het verleden twee miskramen heb gehad. Na deze miskramen was ik al het vertrouwen in mijn lichaam verloren. Van mijn gynaecoloog heb ik medicatie gehad om mijn lichaam een handje te helpen bij het zwanger zijn. Vandaag deel ik hier meer over. 

meer lezen 3 Berichten

Fotofabriek.nl

Onlangs ben ik benaderd door Fotofabriek.nl met de vraag of ik interesse had om een foto op canvas te laten afdrukken? Natuurlijk had ik daar interesse in. Tegenwoordig maak je heel makkelijk foto's met je gsm, maar uiteindelijk doe je er niks mee en dat is zo zonde. Dit is was de uitgelezen kans om een mooie foto te laten afdrukken. 

 

Ben je benieuwd hoe mijn ervaring is met Fotofabriek.nl? Lees dan snel verder!

meer lezen 0 Berichten

Schoentje zetten!

Dit weekend komt de Goed Heilig man weer aan in Nederland en dat brengt de nodige spanningen mee voor de kindjes. Ik vind het persoonlijk een geweldige tijd en geniet zo ontzettend van de fantasie en enthousiasme van de kindjes. 

 

Een van de tradities van Sinterklaas is het zetten van een schoentje. Hoe vaak laten wij onze kindjes een schoentje zetten en wat doen wij erin?

meer lezen 0 Berichten

Wanneer ben je als gezin compleet?

Het kan aan mij liggen, maar als ik om mij heen kijk lijkt tegenwoordig heel veel stellen 3 kindjes te hebben  in plaats van 2. Ik zie het op straat, maar ook veel op social media. 3 lijkt het nieuwe 2 te zijn. 

 

Maar wanneer ben je nu als gezin compleet? Vandaag deel ik met jullie hoe dit voor ons was! 

meer lezen 1 Berichten

Hoe ga je om met de dood

In een slechts enkele weken hebben we twee naasten verloren. In september is Jimmy zijn opa plotseling overleden en twee weken geleden is mijn oma overleden. Het overlijden van een naasten brengt veel verdriet met zich mee. Dit verdriet krijgen je kindjes ook mee. 

 

Vandaag deel ik in mijn blog in hoeverre wij onze kindjes in dit proces betrekken en wat wij hun vertellen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

meer lezen 3 Berichten

Hoe overleef je de wintertijd met kleine kindjes?

Dit weekend is het weer zover : de klok gaat een uurtje achteruit. Voorheen had ik helemaal geen moeite met de wintertijd, maar sinds ik kinderen heb mag wat mij betreft de wintertijd toch echt wel afgeschaft worden. 

 

Vandaag deel ik in mijn blog hoe wij onze kindjes voorbereiden op de wintertijd. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

meer lezen 0 Berichten

Jaimey 4 jaar!

Op 24 oktober 2013 moesten wij ons m 06.00 uur melden in het ziekenhuis van Eeklo ter voorbereiding van de keizersnede. We hadden geen idee wat ons te wachten stond. Natuurlijk hadden we wel een voorstelling gemaakt van wat er zou gaan komen, maar het echte werk is toch anders!

 

Op 24 oktober 2013 om 09.10 is onze zoon Jaimey geboren met een gewicht van 3620 gram en een lengte van 50 cm. 

 

Inmiddels zijn we 4 jaar verder en wordt onze grote vriend morgen 4 jaar!

meer lezen 1 Berichten

Wat ik zwaar vind aan er alleen voor staan!

Zoals vele van jullie wellicht wel weten sta ik er met enige regelmaat enkele weken alleen voor. Ik zie mezelf dan ook als een part-time alleenstaande moeder. 

 

In de weken dat Jimmy weg is voor zijn werk ben ik degene die het gezin draaiende houdt. Ik ben het gewend en draai er mijn hand niet voor om. Ik wist voordat we aan kinderen begonnen ook dat dit het geval zou zijn en het is een bewuste keuze geweest voor ons. Natuurlijk wist ik in het begin nog niet hoe het zou uitpakken, maar gelukkig vond ik het allemaal wel meevallen.

 

Toch zijn er van die momenten dat je het zwaar hebt. Vandaag deel ik deze momenten met jullie. 

meer lezen 2 Berichten

Hof van Saksen

Op het moment dat ik wist dat ik weer zou gaan werken wide ik graag nog een keer er tussenuit met mijn gezinnetje. Het liefst wilde ik een midweekje weg, aangezien Jaimey nu ook nog niet op school zit. Alleen wegens omstandigheden kwam dit niet uit en konden we alleen nog maar een weekend weg. Ach het is niet anders. Beter iets dan niets. 

 

Last minute hebben wij een weekendje Hof van Saksen geboekt. Aangezien Jaimey graag op vakantie wilde naar de ballenbak en het liefst niet zo ver rijden als Italie. Sinds wij daar vorig jaar een keer geweest zijn, zijn we helemaal fan. Vandaag deel ik met jullie waarom!

meer lezen 0 Berichten

Hoe bereid je je kindje voor op het 4-jaar consult?

Enige tijd geleden kregen wij de papieren binnen voor de vaccinaties van Jaimey. Dit wordt de eerste keer dat Jaimey vaccinaties krijgt en dit bewust gaat meemaken. Stiekem vond ik dit wel een beetje eng, want Jaimey kan nogal hysterisch reageren op zulk soort dingen. Toch vond ik het belangrijk dat wij hem goed voorbereiden op de vaccinaties en tevens de oogtest. 

 

Vandaag deel ik met jullie hoe wij dit hebben aangepakt. 

meer lezen 1 Berichten

Hoe is het nu?

Het is al weer even geleden dat ik in mijn blog openhartig deelde over mijn postnatale depressie. Daarna is het lange tijd stil geweest. Je kon mijn fitjourney volgen, mijn hardloopavonturen en het leven van mij als moeder, maar dieper ging het niet. 

 

Vaak heb ik de vraag gekregen hoe het nu gaat en of ik dit in een blog wilde delen. Nu is het daar tijd voor. Deze blog stond al enige tijd gedeeltelijk klaar, alleen heb ik echt even getwijfeld of ik hem wilde plaatsen, want het is helaas niet allemaal rozengeur en zonneschijn(ik weet het niet de correcte uitdrukking, maar wel toepasselijk). Toch heb ik besloten dit wel te doen. Ik heb per slot van rekening ook mijn gevoelens net na mijn bevalling met jullie gedeeld, dus waarom het vervolg niet?

 

Ben je benieuwd hoe het nu gaat? Lees dan snel verder!

meer lezen 7 Berichten

Efteling!

Toen ik vroeger klein was hadden wij een abonnement op de Efteling. En ondanks dat wij er met enige regelmaat kwamen, bleef ik het geweldig vinden. 

 

Sinds een jaar heb ik ook een abonnement op de Efteling, want nu de kindjes nog klein zijn kunnen we er met gemak met enige regelmaat heen. Dit is niet wekelijks en soms niet eens maandelijks, maar toch haal ik de kosten eruit. De kindjes vinden het geweldig en als zij genieten, geniet ik ook. 

 

Twee weken terug heb ik samen met mijn moeder spontaan besloten om een dagje naar de Efteling te gaan. Vandaag deel ik met jullie hoe deze dag was. 

meer lezen 2 Berichten

Het leed dat anticonceptie heet!

Tot voor kort heb ik nooit echt stil gestaan bij anticonceptie. Het was zoals het was en ik vond het allemaal wel best. Ik wist wel dat ik er last van had, maarja ik dacht altijd wie niet. 

 

Alleen deze keer heb ik er wel heel erg veel last van en dat terwijl het normaal gesproken niet nodig zou zijn. 

 

Om jullie een beter beeld te geven wat er speelt neem ik jullie mee naar de afgelopen jaren!

meer lezen 1 Berichten

Kleine mannetjes worden groot!

4 jaar geleden was ik hoogzwanger, was ik nog aan het werk en keek ik uit naar mijn verlof. Nu 4 jaar later heb ik een nieuwsgierige peuter rondlopen die niet kan wachten totdat hij 4 jaar wordt en naar de basisschool mag. Elke dag vraagt Jaimey: ben ik al 4 mama? Nee nog niet lieverd. Over een paar weken mag mijn grote vriend voor het eerst gaan proefdraaien op de basisschool en hij kan echt niet wachten. 

 

Hoe bereiden we Jaimey voor op de basisschool?

meer lezen 2 Berichten

Waarom? Waarom? Waarom?

Mama waarom is de lucht blauw? Mama waarom heeft die meneer een hoed op? Mama wat is dat? Mama waar is dat voor?

 

Als mama van een peuter van ruim 3 jaar herken je waarschijnlijk deze vragen wel. Je kind heeft een leeftijd bereikt waarop hij/zij zich steeds meer bewust wordt van zijn/haar omgeving en nieuwsgierig is waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Je kind wil de wereld beter begrijpen en zal door het stellen van vragen steeds beter de verbanden kunnen leggen. 

 

Vandaag deel ik hoe je het beste met deze fase kunt omgaan! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder! 

meer lezen 2 Berichten

Laat jij jouw jongen genoeg jongen zijn?

Met de nieuwe reclame van Sire wil Sire ouders aan het denken zetten over hoe ze met jongens omgaan! Als jongens te weinig ruimte zouden krijgen dan liggen onderpresteren, onzekerheid en motivatieproblemen op de loer. 

 

Als mama van twee jongens was ik wel nieuwsgierig naar deze campagne, maar had ik ook meteen het gevoel van: daar is de overheid weer die zich gaat bemoeien met onze manier van opvoeden. 

 

Toch wilde ik hier meer van weten en wilde ik vooral bekijken of ik/wij onze jongens voldoende jongen laat zijn. 

 

Sorry voor de blurry foto, maarja het is niet altijd even makkelijk een stoeipartij goed op een foto vast te leggen ;-).

meer lezen 1 Berichten

Boodschappen doen met 3 kindjes!

Zoals de meesten van jullie wel weten sta ik er vaak alleen voor en zal ik dus zelf mijn boontjes moeten doppen. Daar horen ook de boodschappen bij. Het liefst doe ik dit natuurlijk zonder kindjes, want dat is net toch een beetje ontspannender, maar dat gaat helaas niet altijd. 

 

Hoe pak ik de boodschappen aan met drie kindjes?

meer lezen 4 Berichten

Voorkeur voor geslacht?

De eerste vraag die vaak wordt gesteld zodra een zwangerschap bekend wordt gemaakt is: hoop je op een jongen of een meisje? De meesten zullen antwoorden: het maakt ons niets uit, zolang het kindje maar gezond is. Toch zijn er ook mensen die wel een voorkeur hebben en deze uitspreken. Op een of andere manier worden de ouders die een voorkeur hebben voor het geslacht van hun kindje vaak op een negatieve manier aangesproken. Want je moet tenslotte blij zijn dat je een kindje kan krijgen. Dat is zeker waar en de gezondheid van het kindje staat ook voorop, maar denk je dat de ouders met een voorkeur niet blij zijn met hun kindje of niet blij zouden zijn als het een andere geslacht zou hebben? Waarom mogen we onze voorkeur niet uitspreken en waarom moeten anderen ons daarop aanspreken? Ik vind het sowieso NOT DONE dat het steeds meer een gewoonte lijkt te worden dat we andere (aanstaande) ouders veroordelen/aanspreken op hun manier van opvoeden etc. 


Stiekem denk ik dat de meeste van ons wel een lichte voorkeur hebben voor het geslacht en dat is helemaal niet erg. Ik denk dat je gewoon fantaseert hoe je toekomst eruit zal zien en vaak heb je daar een bepaald beeld bij! 

 

Vandaag deel ik met jullie of wij een voorkeur hadden of niet!

meer lezen 6 Berichten

Borstvoeding of Flesvoeding?

Dit onderwerp wekt ongewild altijd hevige discussies op. Waarom? Meestal omdat anderen de mening van iemand anders niet respecteren of hun eigen zienswijze willen opleggen. Dit werkt niet. Iedereen moet doen waar zij zich toe bij voelt. 

 

Waar hebben wij voor gekozen en waarom?

meer lezen 1 Berichten

Zindelijkheidstraining!

Elke ouder kent het wel: het moment dat  je gaat starten met zindelijkheidstraining. Voor elk kind is dit anders en zal dit misschien ook wel op een ander moment plaatsvinden. Zelf zij wij hier heel makkelijk in geweest, als ze maar zindelijk zijn voordat ze naar de basisschool gaan. Wat hebben wij gedaan om onze jongens zindelijk te krijgen?


meer lezen 0 Berichten

Ook jij telt!

Vandaag eens wat anders. Even een steuntje in de rug voor alle moeders.  Het ouderschap is een geweldige ervaring die ik voor geen enkel moment zou willen missen. Maar het ouderschap kan ook heel zwaar zijn. Het gebrek aan een momentje voor jezelf, de voortdurende verantwoordelijkheid, de kinderen die soms het bloed onder je nagels vandaan halen. We hebben het als ouder allemaal wel eens zwaar, we zien het allemaal wel eens een keer niet zitten. Dat betekent niet dat we slechte ouders zijn, dat we niet geschikt zijn voor het ouderschap of dat we ondankbaar zijn. Nee alle moeders tellen.


meer lezen 3 Berichten

Zwemles

Na de zomervakantie moeten wij er ook aan gaan geloven: het leed wat zwemles heet! Het hoort erbij en het is ook essentieel dat de kindjes zwemles krijgen, alleen zelf kijk ik hier toch echt wel tegen op. Met drie kids naar een warm zwembad om een uurtje te gaan zwemmen en dat week in week uit, jaar in jaar uit.

meer lezen 1 Berichten

Hoe maak ik het mezelf makkelijk?

Met drie kleine kindjes moet je soms hollen om op een werkdag alles op tijd klaar te hebben, iedereen op tijd in bed te hebben en met een beetje geluk ook nog wat tijd voor jezelf overhouden. 

Het is nu gelukkig even vakantie en dat betekent dat alles wat relaxter gaat, maar voor we het weten is de vakantie weer voorbij en begint alle stress weer. De scholen beginnen weer, Jaimey gaat beginnen met zwemles en ga zo maar door. Hoe zorg ik ervoor dat alles zo soepel loopt binnen ons gezin?

meer lezen 0 Berichten

Soms moet je het gewoon doen!

Zoals jullie inmiddels wel weten sta ik er met enige regelmaat alleen voor met drie kleine kindjes. Vaak zie ik veel beren op de weg en mijd ik bepaalde situaties, omdat ik het gewoon niet zie zitten met drie kleine kindjes. 

 

Afgelopen week heb ik voor het eerst de boel eens de boel gelaten en bewust dingen ondernomen die ik anders misschien minder snel zou doen! 

 

Ben je benieuwd wat we allemaal hebben gedaan? Lees dan weer mee! 

meer lezen 2 Berichten

9 dingen die ik niet meer doe sinds ik moeder ben!

Sinds ik 4.5 jaar geleden moeder werd is er veel verandert. Naast het feit dat ik voortaan dagelijks voor drie boefjes zorg en dit soms een hele dagtaak kan zijn, is mijn indeling van de dag ook behoorlijk verandert. Mijn prioriteiten liggen tegenwoordig ergens anders (lees: bij mijn kindjes), mijn tijd wordt anders ingedeeld en ik ben ouder geworden, dus ook op dat gebied verandert. 

 

Toch is het wel leuk om eens terug te kijken naar hoe mijn leven was en hoe het nu is.

 

Lezen jullie weer mee?

meer lezen 0 Berichten

Wat voor een moeder ben ik?

Je hebt verschillende soorten moeders. Je hebt bijvoorbeeld de altijd-werkende moeder, de thuisblijf moeder, de chaotische moeder, de perfecte moeder, de vegan moeder, de insta-moeder en ga zo maar door. Moeders zijn er in alle soorten en maten en we hebben allemaal één ding gemeen: we zijn moeder. Ongeacht tot welke groep je behoort, als je überhaupt in een hokje te plaatsen bent, ben ik van mening dat we niet over elkaar moeten oordelen. We hebben allemaal het beste voor met onze kindjes en niet alles is vanzelfsprekend en een keus. 

Vandaag deel ik met jullie hoe ik mezelf zie als moeder. Lezen jullie weer mee?

meer lezen 1 Berichten

De balans met 3 kindjes!

Iets met ik heb maar twee handen en drie kindjes, dus eigenlijk altijd wel een hand tekort en een slogan die je mij de hele dag hoort zeggen: heel even wachten ik ben heel even bezig! 

 

Hoe verdeel je als ouder je aandacht, tijd en energie over drie kindjes en zeker als ze nog klein zijn? Vandaag deel ik dit met jullie. Lezen jullie weer mee?

meer lezen 1 Berichten

Smeren maar!

Het zonnetje begint steeds vaker te schijnen, de temperatuur loopt op. Je leeft steeds vaker buiten in plaats van binnen. De dikke vesten worden ingeruild voor een t-shirt. De lange broeken worden ingeruild voor een korte broek. De kinderen spelen vele uurtjes buiten in de speeltuin, in het badje etc. Maar hoe bescherm je nu jezelf en je kindjes tegen de zon?

 

Ben je benieuwd hoe wij dit aanpakken? Lees dan snel verder! 

meer lezen 2 Berichten

Het moederschap

Iedereen heeft zijn eigen manier van opvoeden, maar zet een stel moeders bij elkaar en zij zullen zich vaak herkennen in bepaalde situaties. Vandaag deel ik met jullie deze situaties!

meer lezen 2 Berichten