Raceverslag HM Eindhoven!

Zondag 13 oktober was het dan zo ver, ik stond voor de derde keer aan de start van de Halve Marathon van Eindhoven. Voor het eerst had ik besloten eens verstandig te zijn en naar mijn lichaam te luisteren, alle tijdsdoelen te negeren en te genieten van 21.1 KM. Ben je benieuwd hoe het is gegaan? Lees dan snel mijn laatste blog.

meer lezen 1 Berichten

Raceverslag 25KM!

Afgelopen zaterdag heb ik mijn langste duurloop ooit gelopen : 25 kilometer schoon aan de haak. Niet omdat ik aan het trainen ben voor een marathon, maar gewoon omdat ik graag eens 25 kilometer wilde lopen. Vandaag deel ik met jullie hoe deze race is gegaan!

meer lezen 3 Berichten

Mammoet Halve Marathon

Gisteren heb ik de Mammoet midwinter Halve Marathon gelopen en ik kijk daar met een glimlach op terug. Onderweg naar de marathon dacht ik nog waarom heb ik mezelf hier toch voor opgegeven en was ik bang voor een dejavu van Eindhoven. Maar eigenlijk ging het stiekem wel erg lekker. Ben je benieuwd geworden hoe het is gegaan? Lees dan mijn laatste blog! 

meer lezen 1 Berichten

Doelen voor 2019!

De eerste week van januari zit er al weer op en het wordt eens hoog tijd om te kijken welke doelen ik wil stellen voor 2019. Goede voornemens doe ik niet aan, want uit het verleden bleek dat ik deze vaak na twee weken of misschien iets langer al weer liet vallen. Daarom vind ik het belangrijker om te kijken waar ik dit jaar naar toe wil werken, zonder al te veel druk te leggen op het behalen van de doelen. Ben je benieuwd wat mijn doelen zijn? Lees dan mijn laatste blog!
meer lezen 0 Berichten

Running Update

Vandaag was het dan zover. Na twee weken niet hardlopen moest ik weer terug naar de Fysio en zal er bekeken worden of ik weer mag gaan hardlopen en zo ja of er ook nog beperkingen gelden voor mij. Ben je benieuwd naar het oordeel? Lees dan mijn laatste blog! 

meer lezen 1 Berichten

Hardloop verbod

Sinds twee weken loop ik wederom een beetje te sukkelen met mezelf tijdens het hardlopen. Het begon met een beetje pijn in de lies/bekken die eigenlijk snel wegtrok. Maar helaas weer terug kwam als ik ging intervallen. Naar het gevoel alsof kij voet begint te ‘slapen’ tijdens het harflopem. Wat een heel irritant gevoel is, omdat je niet goed voelt waar je je voet plaatst. Het leek mij dus verstandig om een afspraak in te plannen bij de fysio. Met als resultaat twee weken rust. Vandaag deel ik met jullie wat dit met mij doet!
meer lezen 0 Berichten

Hardloop doelen

Na de halve marathon van Eindhoven vond ik het weer eens tijd worden om te kijken of er nog doelen zijn waar ik naar toe wil werken en wat ik hier voor zal moeten gaan doen. Vandaag deel ik deze met jullie. 
meer lezen 0 Berichten

Raceverslag halve Marathon Eindhoven

Gisteren was het dan zo ver. Gisteren heb ik de halve marathon van Eindhoven gelopen samen met team KWF. 21.1 kilometer met gemiddeld 27 graden. Het was afzien. Opgeven heeft meerdere malen door mijn hoofd gespookt, maar ik heb hem uitgelopen. Earned not Given. Vandaag laat ik op mijn blog weten hoe ik de halve marathon van Eindhoven heb ervaren! 

meer lezen 2 Berichten

Halve marathon Eindhoven

Morgen is het dan zo ver. Morgen loop ik samen met Jimmy (mits hij zich goed voelt) voor de tweede keer de Halve Marathon van Eindhoven. Mijn vierde Halve Marathon en deze keer loop ik hem voor Team KWF, wat het voor mij toch wel extra speciaal maakt. Ik zal morgen met trots het shirt van Team KWF dragen en ik ben trots met het steentje wat ik heb kunnen bijdragen en dat allemaal dankzij jullie. Ik draag mijn loop van morgen op aan mijn Peetoom. Hij en zijn gezin hebben een aantal zware weken gehad, maar gelukkig gaat het nu weer een stukje beter. 

Ik heb één ding met mezelf afgesproken en dat is dat ik 21.1 kilometer ga genieten. Op mijn blog vind je hoe ik mij verder heb voorbereid.
meer lezen 0 Berichten

Road to Eindhoven

Over 3 weken loop ik voor Team KWF de halve marathon van Eindhoven. Voor mijn gevoel heeft mijn blessure van de afgelopen maanden best wat roet in het eten gegooid en heb ik veel moeten inleveren op het gebied van tempo en uithoudingsvermogen. Iets waar ik heel erg van baal, maar iets waar ik weinig aan kan veranderen. Om toch een beetje vertrouwen te krijgen in mijn loopprestaties ben ik begonnen met kilometers vreten. Vandaag deel ik met jullie hoe het tot nu toe gaat!

 

Lezen jullie weer mee?

meer lezen 0 Berichten

Kilometers Vreten!

Het is nog maar 4 weken tot de halve marathon van Eindhoven en ik heb het gevoel dat ik er de komende weken hard aan moet gaan trekken wil ik de halve marathon met een fijn gevoel kunnen uitlopen.  Natuurlijk ga ik er alles aan doen om dit te bewerkstelligen, maar het zal soms wel even zwaar worden. Ik moet in de komende weken kilometer gaan vreten.
meer lezen 0 Berichten

De focus van het hardlopen

Ik weet het nog heel goed dat ik ben gestart met hardlopen. Het was augustus 2010 en ik wilde mijn laatste poging doen om gewicht te verliezen voor mijn bruiloft. Nooit had ik gedacht dat ik met het hardloopvirus besmet zou raken, laat staan dat ik na 8 jaar nog steeds met veel plezier zou hardlopen. Wel is de focus van het hardlopen in de loop der jaren verandert. Vandaag deel ik dit met jullie op mijn blog!
meer lezen 1 Berichten

Raceverslag Tilburg Ten Miles

Gisteren heb ik samen met Jimmy de Tilburg Ten Miles gelopen. Het was een warme editie, met een leuke nieuwe route. Over het algemeen heb ik lekker gelopen, maar ik heb het ook momenten zwaar gehad. Vandaag deel ik deze met jullie.
meer lezen 3 Berichten

CZ TILBURG TEN MILES

Een jaar geleden stond ik voor het eerst aan de start van de Tilburg Ten Miles. Een loop waar ik ontzettend van genoten heb en eentje waarvan ik meteen zei: volgend jaar. Morgen is het dan ook weer zover en ga ik weer 16.1 kilometer lopen door de bruisende straten van mijn geboortestad. Ik heb er zin in. Vandaag deel ik met jullie hoe ik mij op deze race hebben (of niet) heb voorbereid.
meer lezen 0 Berichten

De voorbereiding op de Halve Marathon van Eindhoven

Over 7 weken is het zover en loop ik voor de tweede keer de Halve Marathon in Eindhoven en inmiddels mijn 4de Halve Marathon. Deze keer loop ik voor Team KWF en daar ben ik best wel trots op. Ik hoop dat het ingezamelde geld bijdraagt aan het vinden van een geneesmiddel voor deze vreselijke ziekte. Ik zal in ieder geval met veel trots het T-shirt dragen tijdens het lopen van de halve marathon. Maar hoe ga ik mezelf in de komende weken klaarstomen voor deze 21.1 kilometer. 

Vandaag deel ik dit met jullie.

meer lezen 3 Berichten

Hoe is het nu met mijn blessure?

Na veel wikken en wegen ben ik in juli voor het eerst naar de fysio gewest in verband met aanhoudende pijn in mijn knie tijdens en na het hardlopen. Omdat ik geen zin had in een blijvends blessure leek mij dit een verstandige keuze. Het oordeel was dat de spieren rond mijn knieschijf te los waren en dat ik dit moest trainen. Inmiddels ben ik nog twee keer naar de fysio geweest en is er het een en het ander verandert. Vandaag deel ik met jullie hoe het ervoor staat. 
meer lezen 0 Berichten

De trucjes van het hardlopen!

Ik vind niets fijner dan mijn loopschoenen aan te trekken en een rondje te gaan hardlopen. Of dit nu een paar kilometer is of een lange duurloop. Ik geniet er van. Natuurlijk loop ik niet elke keer even lekker, maar ik weet inmiddels dat dit erbij hoort. Om mezelf tijdens het lopen gemotiveerd houden, pas ik vaak een aantal trucjes toe. Vandaag deel ik deze met jullie.
meer lezen 0 Berichten

Lopen met een blessure?

Afgelopen maanden ging het hardlopen lekker en ging ik steeds vaker en steeds verder een rondje hardlopen. In plaats van 4 keer in de week ging ik 5 keer in de week hardlopen. In plaats van rondjes van 5 kilometer werden rondjes van 10+ kilometer de gewoonte. Totdat ik last begon te krijgen van mijn knie. Overbelasting, blessure, toe aan nieuwe schoenen?

 

Na veel wikken en wegen heb ik uiteindelijk een bezoekje gebracht aan de fysio en weet ik waar ik voorlopig aan toe ben.

meer lezen 0 Berichten

Hoe kwam ik een sportdip?

Jullie zijn van mij gewend dat mijn insta vol staat met foto’s en stories dat ik lekker aan het sporten ben of net lekker klaar ben met een goede workout. De afgelopen maand was dit een stuk minder! Vandaag deel ik met jullie hoe dit komt en hoe ik mezelf hier weer uit ga slepen!

Lezen jullie weer mee?
meer lezen 0 Berichten

Raceverslag Boulevardloop!

Het komt niet vaak (lees zelden) voor dat er in mijn dorp een loopje wordt georganiseerd. Nu de zomer voor de deur staat wordt er elke week in een ander dorp een loopje georganiseerd en de start was bij mij in het dorp. 

 

Ik twijfelde nog wel even of ik mee ging lopen, omdat ik de laatste weken een beetje aan het sukkelen ben met mijn knie. Uiteindelijk heb ik toch besloten om te gaan lopen, alleen niet de langste afstand, maar 6.4 kilometer. Ook wel eens leuk om mee te maken. 

Wat het nog leuker maakt is dat Jaimey ook voor het eerst mee liep. 

Zijn jullie benieuwd hoe het was? Lees dan snel verder!

meer lezen 1 Berichten

Raceverslag Veldhoven Ten Miles!

WHOOP WHOOP gisteren heb ik onverwachts een PR gelopen op de Ten Miles in Veldhoven! Ik ging niet voor en PR en ik had het ook niet verwacht, maar juist als je dan een PR loopt is dat een aangename verassing en geeft dat een echte Runnershigh! 

 

Ben je benieuwd hoe mijn race is gegaan? Lees dan snel verder!

meer lezen 0 Berichten

Veldhoven Ten Miles!

Morgen loop ik sinds lange tijd weer een “wedstrijd” met als afstand de Ten Miles. Persoonlijk vind ik dit een leuke afstand. Het is een afstand waar je wel voor moet trainen, maar qua trainingen en duur beter te behappen is dan de Halve Marathon. De laatste keer dat ik deze afstand liep tijdens een wedstrijd was in september in Tilburg en liep ik de 10 miles in 1 uur en 22 minuten. Natuurlijk hoop ik deze tijd een keer te verbeteren, maar of dat morgen wordt betwijfel ik. 

 

Ben je benieuwd hoe ik me heb voorbereid en waarom ik twijfel of ik morgen een PR neer ga zetten? Lees dan snel verder!

meer lezen 0 Berichten

Raceverslag Dwars door Dongen

Gisteren heb ik na lange tijd weer eens een 10 kilometer loopje gelopen en ik ga er niet om liegen, maar ik heb het echt wel zwaar gehad. Meerdere keren heb ik gedacht: zal ik stoppen? Maar opgeven is voor mij een echte NO GO, tenzij mijn lichaam het niet aan kan. Dus ik ben weer blij dat ik toch heb doorgezet!

 

Vandaag deel ik met jullie mijn raceverslag! Lezen jullie weer mee?

meer lezen 0 Berichten

Voorbereidingen Dwars door Dongen!

Na de halve Marathon van Tilburg had ik geen wedstrijden meer gepland staan. Sindsdien heb ik mezelf ingeschreven voor diverse wedstrijden, om zo toch een beetje bezig te blijven. Ik heb gekeken naar wedstrijden die mij aanspreken of gewoon lekker dichtbij in de buurt worden gehouden. Vandaag loop ik de 10 kilometer Dwars door Dongen. 

 

Ben je benieuwd of ik mezelf nog heb voorbereid, wat mijn verwachtingen zijn etc? Lees dan snel verder.

meer lezen 0 Berichten

Trainen op vakantie!

Het duurt niet lang meer voordat de zomervakantie begint. En vele van ons het er lekker van nemen en op vakantie gaan. 

 

Een andere omgeving, misschien wel een andere temperatuur, een andere indeling van je dag en vaak ook ander eten. 

 

Laat je jezelf in die weken volledig gaan, blijf je je schema's volgen of kies je voor de gulle middenweg?

 

Vandaag deel ik met jullie hoe ik van plan ben om de vakantieperiode in te delen. Lezen jullie weer mee?

meer lezen 0 Berichten

Running goals

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn hardloopdoelen met jullie heb gedeeld en daar vond ik het dus wel weer eens tijd voor worden! Heb ik namelijk nog leuke loopjes op de planning staan, wat wil ik de komende maanden naar toe werken en hoe zien mijn trainingen er op dit moment uit?

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

meer lezen 0 Berichten

Hardlopen voor het goede doel!

Hoe bijzonder is het als je hetgeen wat je het liefst doet kan combineren met het steunen van het goede doel! 

 

In oktober ga ik de halve marathon van Eindhoven lopen voor team KWF en hiervoor heb ik sponsors nodig. Helpen jullie mij dit goede doel te steunen?

 

In deze blog deel ik met jullie waarom ik met Team KWF mee loop. Lezen jullie weer mee?

meer lezen 0 Berichten

Raceverslag Halve Marathon Tilburg

Vanmorgen was het zover: ik liep mijn derde halve marathon! Ik had er echt veel zin in. Voor mijn gevoel was ik er helemaal klaar voor. Mijn doel was uitlopen en een PR zou leuk zijn, maar was absoluut geen doel. Ik had namelijk geen zin om mezelf helemaal kapot te lopen, zeker omdat ik sinds vrijdag opeens last had van mijn knie. Zoiets zul je altijd zien en ik wilde geen risico’s nemen. Ik heb ook geen idee waar de pijn vandaan kwam, maar de timing was echt slecht! 

Zijn jullie benieuwd hoe ik me heb voorbereid en hoe mijn race is gegaan? Lees dan snel verder!
meer lezen 2 Berichten

RACEDAY Halve Marathon Tilburg!

Morgen is het zover. Morgen loop ik mijn derde Halve Marathon en ik heb er ontzettend veel zin in. Hoe leuk is het ook dat ik de Halve Marathon in mijn geboortestad loop! Waarschijnlijk kom ik op plekken waar ik nog nooit geweest ben, maar ook zal ik veel plekken tegenkomen met herinneringen van vroeger. Zo leuk!

 

Ben je benieuwd hoe ik me heb voorbereid op de Halve Marathon? Lees dan snel verder!

meer lezen 0 Berichten

Hoe zien mijn trainingen er nu uit?

Het is al weer een geleden dat ik met jullie mijn trainingsschema heb gedeeld en aangezien ik geregeld de vraag krijg hoe mijn trainingen eruit zien, vond ik het wel leuk om dit weer eens met jullie te delen!

 

Ben je benieuwd hoe mijn trainingen eruit zien? Lees dan snel verder! 

meer lezen 0 Berichten

Hardlopen met muziek!

Zodra ik de deur uit ga om te gaan hardlopen zorg ik ervoor dat mijn spotify lijst gereed staat, zodat ik lekker kan gaan knallen. Dit doe ik al sinds ik begonnen met hardlopen. Ik kan me niet herinneren dat er momenten zijn dat ik zonder muziek heb hardlopen, althans die momenten zijn er wel geweest, maar die zijn ook op één hand te tellen. Dit was wanneer ik samen met iemand ging hardlopen, mijn oordoppen het hadden begeven en tijdens de Halve Marathon. En als ik heel eerlijk ben loop ik gewoon lekkerder met een muziekje op. Wat ik helemaal makkelijk vind is dat je tegenwoordig met je horloge je muziek kan bedienen, dus is het net even niet een nummertje waar je lekker op loopt, dan kies je snel het volgende nummer. Echt ideaal is dat.

 

Vandaag deel ik met jullie de voordelen van hardlopen met muziek! Lezen jullie weer mee?

meer lezen 0 Berichten

Hardlopen met warm weer!

Afgelopen week was het behoorlijk warm! Er waren dagen bij dat de temperatuur aardig op liep. Eindelijk een beetje zomer in Nederland. Heerlijk toch? Zeker wel (als je ervan houdt), maar ga je met deze hitte hardlopen? Van de gedachte alleen al krijg je het warm. Toch houdt dit weer mij niet tegen. Alleen zijn er wel een aantal zaken weer ik rekening mee houdt! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

meer lezen 0 Berichten

Stox Energy Socks

Net voordat ik mijn eerste Halve Marathon liep heb ik van Stox de Running Socks gekregen om deze te testen. Sindsdien loop ik bijna elke training met deze sokken en ben ik er eigenlijk wel zeer te spreken over. 

 

Nu ik afgelopen week Last-Minute besloot om weer een Halve Marathon te lopen heb ik besloten om de Running Socks Light en de Recovery Socks te bestellen.

 

Vandaag deel ik met jullie mijn ervaring!

 

Lezen jullie weer mee?

meer lezen 0 Berichten

Raceverslag Zwinstedenloop

Door de voorspelling van het weer begon ik echt te twijfelen of ik de Halve Marathon wel moest gaan lopen. Want een gevoelstemperatuur van -4 en een oostenwind met windkracht 6 is toch niet de meest ideale omstandigheid om te hardlopen. Maar hoe vaak is er nu hier in de regio een Halve Marathon? Niet vaak! En het begon toch ontzettend te kriebelen. Dus ik heb het toch gedaan en ik ben zo ontzettend blij met het resultaat! 

 

Ben je benieuwd hoe het is gegaan? Lees dan snel verder! 

meer lezen 2 Berichten

Zwinstedenloop!

Onverwachts heb ik besloten om morgen met de Zwinstedenloop mee te lopen en wel te weten de Halve Marathon. Nouja geheel onverwachts is het niet. Ik wide eigenlijk wel graag mee doen, maar we zouden in eerste instantie Remy zijn verjaardag dat weekend vieren, dus dan werd het even teveel. Nu we Remy zijn verjaardag vorige week hebben gevierd, was er opeens voor mij de mogelijkheid om toch de Halve Marathon te lopen. En hoe leuk is het dat er eens een Halve Marathon hier in de regio wordt gehouden. 

 

Ben je benieuwd hoe ik mij hierop heb voorbereid? Lees dan snel verder! 

meer lezen 0 Berichten

Ben ik meer een winter of een zomer hardloper?

Ongeacht of het nu regent, waait, het ijskoud is of de zon schijnt heerlijk lopen doe ik toch! Ik laat mij niet weerhouden door het weer of ik wel of niet ga hardlopen. Ik ben juist blij als ik naar buiten kan en kan gaan hardlopen. Als ik ook nog eens mijn loopjes moet laten afhangen van het weer, dan is de kans groot dat ik nog vaker terug te vinden ben op de loopband en dat wil ik helemaal niet. Ik neem het ervan op de momenten dat het kan en het weer neem ik voor lief. 

Dit houdt niet in dat ik niet een voorkeur heb voor een bepaalde perioden van het jaar. Vandaag deel ik dit met jullie! Lezen jullie weer mee? 
meer lezen 0 Berichten

#amileperday

Februari is weer voorbij en zo dus ook mijn uitdaging om elke dag tenminste 1 mile te hardlopen/wandelen of te fietsen. 

 

Stiekem ben ik wel een beetje bij dat het voorbij is. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder!

meer lezen 1 Berichten

Hoe zien mijn trainingen er op dit moment uit?

Een tijdje geleden heb ik mijn doelen voor 2018 met jullie gedeeld. Nog maar een kleine twee maanden en dan staat de eerste halve marathon al op de planning. Het wordt dus hoog tijd om hiervoor te gaan trainen. 

 

Vandaag deel ik met jullie hoe op dit moment mijn trainingen eruit zien en wat ik er aan ga doen om mijn doelen te behalen. 

 

Lezen jullie weer mee?

meer lezen 0 Berichten

Wanneer kan je sporten met kindjes?

Als mama van drie kindjes die er vaak alleen voor staat en die het druk heeft met haar werk, wordt je soms wel een pro wat betreft je tijd indelen als je een goede balans zoekt tussen sporten, werk en je gezin. 

 

Ik krijg vaak te horen dat mensen respect hebben voor mijn doorzettingskracht en hoe ik alles in mijn eentje doe en krijg ik geregeld de vraag hoe ik het toch allemaal doe? Vandaag ga ik dit met jullie delen. 

 

Lezen jullie weer mee?

meer lezen 0 Berichten

A mile per day keeps the doctor away;-)

Als ik heel eerlijk ben is de motivatie in de wintermaanden vaak wat ver te zoeken. Het is niet dat ik niet wil sporten en dat ik het niet doe, maar ik merk wel dat ik steeds makkelijker excuses probeer te zoeken om niet te sporten. Uiteindelijk is mijn wil vaak sterker en ga ik toch sporten, maar ik denk dat dit mede komt door het ontbreken van een echt doel. Daarom heb ik wat leuks bedacht voor februari. 

 

Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

meer lezen 0 Berichten

Running Goals voor 2018

Een nieuw jaar en een nieuwe ronde en nieuwe kansen. In 2017 ben ik weer gestart met hardlopen en heb ik zelfs een halve marathon kunnen lopen. In 2018 wil ik mezelf blijven uitdagen op het gebied van sporten en daarom wil ik nu vast wat doelen vastleggen voor het nieuwe jaar. 

 

Ben je benieuwd naar mijn doelen? Lees dan snel verder!

meer lezen 2 Berichten

Sporten en werken deel 3!

Hoe goed mijn voornemens ook waren om het werken met sporten te combineren, hoe anders oktober bleek te zijn. Niet omdat ik geen zin had om te sporten, maar vooral omdat ik twee weken niet kon/mocht hardlopen. 

 

Gelukkig kan ik stukje bij stukje het hardlopen weer oppakken en is november dan ook een betere maand geweest. 

 

Vandaag deel ik met jullie hoe de combinatie van sporten en werken afgelopen maand is gegaan!

meer lezen 0 Berichten

Warandeloop

Nadat ik noodgedwongen besloten heb om de zevenheuvelenloop niet te lopen, miste ik toch een beetje een doel voor het hardlopen. Ik was eigenlijk op zoek naar een uitdaging, maar wel eentje die fysiek niet teveel van mijn lichaam zou vragen. 

 

Daarom heb ik last-minute besloten mezelf in te schrijven voor de 10 kilometer van de warandeloop. 

 

Vandaag deel ik met jullie hoe het is gegaan!

meer lezen 0 Berichten

Nieuwe trainingen!

Vorige week deelde ik in mijn blog dat ik op dit moment nog op zoek ben naar de juiste balans tussen werk, mijn gezin en sporten. 

 

Wat ik wel weet is dt ik 4 keer per week wil sporten en dat ik dit op vaste dagen ga doen, in de hoop dat dit de juiste stok achter de deur zijn. 

 

Toch ben ik op zoek naar nieuwe uitdagingen. Vandaag deel ik deze met jullie. 

meer lezen 0 Berichten

Sporten en werken deel 2!

Inmiddels ben ik een maandje aan het werk en wil ik vandaag met jullie delen hoe het nu gaat. Lukt het me om mijn gezin, werk en sporten te combineren. Kan ik me houden aan mijn doelen? 

 

Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

meer lezen 1 Berichten

Zevenheuvelloop

Onlangs heb ik me ingeschreven voor de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Ik dacht ik ga het gewoon doen. Ik heb er al zoveel positieve verhalen over gehoord, dus dacht die wil ik ook een keer meemaken. Ook heb ik zo weer een trainingsdoel erbij, wat ervoor zorgt dat ik wel moet trainen.  Alleen nu met mijn blessure weet ik niet of het gaat lukken. Toch ga ik het proberen. 

 

Vandaag deel ik met jullie hoe ik mij hierop ga voorbereiden?

meer lezen 0 Berichten

De Halve Marathon van Eindhoven!

Het zit er op! Hier heb ik de afgelopen maanden voor getraind en naar toegewerkt! Wat was het een mooie ervaring. Wat heb ik ervan genoten. En wat ben ik trots! Trots dat ik een halve marathon heb gelopen en ook trots op mijn (onze) tijd!

Vandaag deel ik mijn raceverslag met jullie! Ben je benieuwd! Lees dan snel verder!
meer lezen 0 Berichten

Mijn eerste Halve Marathon

Morgen is het dan zover! Morgen loop ik mijn eerste Halve Marathon in Eindhoven. Ik heb er zin in, maar ik vind het ook wel een beetje spannend. Ik ga gewoon 21.1 kilometer hardlopen. 

 

Vandaag neem ik jullie mee in mijn laatste gedachten tot de wedstrijd! 

meer lezen 1 Berichten

Wat eet je voor, tijdens en na een Halve Marathon?

In aanloop op de Halve Marathon probeer ik me steeds meer te verdiepen in wat ik nu het beste kan eten voor, tijdens en na de Halve Marathon. Ik weet dat ik hier nog echt zoekende naar ben, want ja ik eet vaak waar ik zin in heb, want een voedingsdeskundige ben ik verre van. Natuurlijk probeer ik het allemaal wel zo gezond mogelijk te houden en de "juiste" voeding tot mij te nemen zodat mijn lichaam hier profijt van heeft tijdens het lopen van de Halve Marathon. 

 

Vandaag deel ik met jullie hoe ik mij qua voeding heb voorbereid. Wellicht hebben jullie er ook wat aan of hebben jullie nog goede tips voor mij. 

meer lezen 0 Berichten

Sporten en werken!

In oktober start ik weer met werken en zal ik voortaan weer het werk moeten combineren met mijn gezien en het sporten. Dit heb ik in het verleden ook gedaan en dit is heel goed te doen. 

 

Vandaag deel ik met jullie hoe ik dit ga aanpakken. 

meer lezen 2 Berichten

De Halve Marathon van Eindhoven

Op 3 september heb ik de Tilburg Tenmiles gelopen en dat was echt geweldig. Nadien had ik ontzettende spierpijn en heb ik besloten een weekje rustiger aan te doen qua lopen. Nu zijn we inmiddels twee weken verder en ben ik begonnen aan de trainingen voor de Halve Marathon. Vandaag neem ik jullie mee in mijn trainingen. 

 

Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

meer lezen 1 Berichten

CZ Tilburg Ten Miles

Het zit erop! Op zondag 3 september heb ik voor het eerst de CZ Tilburg Ten Miles gelopen in mijn geboortestad en wat was het gaaf. Ik heb zo ontzettend genoten. Ik ben er echt volle bak voor gegaan, wellicht wat teveel van mezelf gevraagd. Maar eenmaal bij de finish en de uren daarna heb ik echt geleefd op de runnershigh! Ik wil nu alleen maar meer!

 

Ben je benieuwd hoe ik de Tenmiles ervaren heb? Lees dan snel verder!

meer lezen 2 Berichten

Mijn eerste "wedstrijd"!

Morgen is het zover. Dan loop ik de Tiburg Ten Miles in mijn geboortestad. Ik heb er echt super veel zin in, want hier heb ik de afgelopen maanden naar toe gewerkt. Ik heb hard getraind en ik weet inmiddels dat ik de afstand van 16.1 kilometer zonder moeite kan lopen. Natuurlijk weet ik niet of het morgen ook van een leien dakje gaat. 

 

Vandaag deel ik met jullie mijn gedachten over de "wedstrijd". 

meer lezen 0 Berichten

Rustdag!

Als het aan mij ligt (en niet aan mijn spieren) dan zou ik het liefst elke dag sporten. Door te sporten kan ik even mijn hoofd leeg maken en het helpt mij bij het verliezen van mijn kilo's. Maar ook zodra ik mijn gewenste gewicht heb bereikt, zal ik blijven sporten, omdat ik het gewoon heerlijk vindt. Toch is rust ook essentieel. Hoe moeilijk dat af en toe ook is. 

 

Ik heb voor jullie uitgezocht wat de functie van een rustdag is. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

meer lezen 0 Berichten

Opeens loop je een halve marathon!

Het klinkt een beetje raar : Opeens loop je een halve marathon, maar het is wel zo. Ik heb mijn doel bereikt, ongepland eerder. Maar dat houdt niet in dat ik nu stop met trainen, want ik wil natuurlijk nog steeds de halve marathon in Eindhoven lopen. 

 

Hoe komt het dat ik mijn doel nu al bereikt heb en hoe heb ik het ervaren? 

meer lezen 0 Berichten

Dipje!

Sinds ik ben begonnen met te trainen voor de Tenmiles en de Halve Marathon kon ik vaak niet wachten totdat ik weer kon gaan trainen. Ik keek uit naar de langere duurlopen en wilde mijn lichaam alsmaar uitdagen. Dit veranderde twee weken geleden. Ben je benieuwd wat er veranderde? Lees dan snel verder! 

meer lezen 0 Berichten

Welk trainingsschema volg ik?

Nog 6 weken tot de Tilburg Tenmiles en nog 12 weken tot de halve Marathon van Eindhoven! Voor je het weet is het voor ver en mag ik gaan knallen!

 

Inmiddels heb ik al meerdere keren 16 kilometer hardgelopen en weet ik dat dit op zich geen probleem moet zijn. De halve marathon heb ik nog nooit gelopen en daar moet ik nog hard voor trainen 

 

Vandaag deel ik met jullie mijn trainingsschema van de afgelopen en aankomende weken. 

 

Ben je benieuwd?  Lees dan snel verder! 

meer lezen 0 Berichten

Sporten op vakantie!

Voorheen als ik op vakantie ging is het nooit in me opgekomen om überhaupt mijn sportkleding mee te nemen. Nu wilde ik sowieso mij hardloopschoenen en sportkleding meenemen. Meer onder het mom van: heb ik geen zin, dan doe ik het niet, wil ik wel gaan lopen dan kan het in ieder geval. 

 

Ben je benieuwd hoe ik het sporten heb aangepakt tijdens mijn vakantie? Lees dan snel verder!

meer lezen 0 Berichten

Duurloop!

Het is jullie vast niet ontgaan dat ik steeds vaker een langere duurloop loop. Dat is ook niet gek. In september ben ik van plan de Tenmiles in Tilburg te lopen en in oktober de Halve Marathon in Eindhoven. Hiervoor is training nodig en dat vind ik geen straf. Het is namelijk tevens voor mij het  momentje om mijn hoofd leeg te maken. En op dit moment helpt helaas een langere duurloop alleen om mijn hoofd leeg te maken. 

 

Vandaag deel ik met jullie wat ik eet/drink voor, tijdens en na een duurloop. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

meer lezen 0 Berichten

Hardlopen

Toen ik in 2010 besloot om te gaan afvallen voor mijn huwelijk ben ik voor het eerst begonnen met hardlopen. Ik heb toen een start to run schema gevolgd en werd besmet met het hardloopvirus. Tot op de dag van vandaag kan ik niet meer zonder hardlopen. Vandaag deel ik met jullie de voordelen van het hardlopen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder! 

meer lezen 0 Berichten

Running Goals!

Inmiddels ben ik 6 weken bezig met afvallen en ben ik een kleine 10 weken aan het hardlopen. Ik vind hardlopen echt heerlijk. Het helpt mij echt even mijn hoofd leeg te maken. Nu wil ik toch een stap verder gaan en met een doel gaan hardlopen. Ben je benieuwd welk doel? Lees dan snel verder!

meer lezen

Review Garmin Vivosmart HR Plus

Sinds drie weken ben ik trotse eigenaar van een activitytacker, de Garmin Vivosmart Hr Plus. Ben je benieuwd naar mijn ervaring, lees dan gauw verder. 

meer lezen

Irritaties tijdens het hardlopen!

Als ik ga hardlopen, dan doe ik dat het liefst buiten. Helaas is dit niet altijd mogelijk, maar de momenten dat het wel kan, neem ik het ervan! 

 

 

Buiten hardlopen is toch net even anders. Vandaag deel ik met jullie de 5 zaken/dingen waar ik me aan erger (of vervelend vind) als ik buiten ga hardlopen.

meer lezen