Sporten en werken deel 3!

Hoe goed mijn voornemens ook waren om het werken met sporten te combineren, hoe anders oktober bleek te zijn. Niet omdat ik geen zin had om te sporten, maar vooral omdat ik twee weken niet kon/mocht hardlopen. 

 

Gelukkig kan ik stukje bij stukje het hardlopen weer oppakken en is november dan ook een betere maand geweest. 

 

Vandaag deel ik met jullie hoe de combinatie van sporten en werken afgelopen maand is gegaan!

meer lezen 0 commentaren

Warandeloop

Nadat ik noodgedwongen besloten heb om de zevenheuvelenloop niet te lopen, miste ik toch een beetje een doel voor het hardlopen. Ik was eigenlijk op zoek naar een uitdaging, maar wel eentje die fysiek niet teveel van mijn lichaam zou vragen. 

 

Daarom heb ik last-minute besloten mezelf in te schrijven voor de 10 kilometer van de warandeloop. 

 

Vandaag deel ik met jullie hoe het is gegaan!

meer lezen 0 commentaren

Nieuwe trainingen!

Vorige week deelde ik in mijn blog dat ik op dit moment nog op zoek ben naar de juiste balans tussen werk, mijn gezin en sporten. 

 

Wat ik wel weet is dt ik 4 keer per week wil sporten en dat ik dit op vaste dagen ga doen, in de hoop dat dit de juiste stok achter de deur zijn. 

 

Toch ben ik op zoek naar nieuwe uitdagingen. Vandaag deel ik deze met jullie. 

meer lezen 0 commentaren

Hoe helpt gewidjtsverlies boj het hardlopen

Sneller 

Sporten en werken deel 2!

Inmiddels ben ik een maandje aan het werk en wil ik vandaag met jullie delen hoe het nu gaat. Lukt het me om mijn gezin, werk en sporten te combineren. Kan ik me houden aan mijn doelen? 

 

Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

meer lezen 1 commentaren

Zevenheuvelloop

Onlangs heb ik me ingeschreven voor de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Ik dacht ik ga het gewoon doen. Ik heb er al zoveel positieve verhalen over gehoord, dus dacht die wil ik ook een keer meemaken. Ook heb ik zo weer een trainingsdoel erbij, wat ervoor zorgt dat ik wel moet trainen.  Alleen nu met mijn blessure weet ik niet of het gaat lukken. Toch ga ik het proberen. 

 

Vandaag deel ik met jullie hoe ik mij hierop ga voorbereiden?

meer lezen 0 commentaren

De Halve Marathon van Eindhoven!

Het zit er op! Hier heb ik de afgelopen maanden voor getraind en naar toegewerkt! Wat was het een mooie ervaring. Wat heb ik ervan genoten. En wat ben ik trots! Trots dat ik een halve marathon heb gelopen en ook trots op mijn (onze) tijd!

Vandaag deel ik mijn raceverslag met jullie! Ben je benieuwd! Lees dan snel verder!
meer lezen 0 commentaren

Mijn eerste Halve Marathon

Morgen is het dan zover! Morgen loop ik mijn eerste Halve Marathon in Eindhoven. Ik heb er zin in, maar ik vind het ook wel een beetje spannend. Ik ga gewoon 21.1 kilometer hardlopen. 

 

Vandaag neem ik jullie mee in mijn laatste gedachten tot de wedstrijd! 

meer lezen 1 commentaren

Wat eet je voor, tijdens en na een Halve Marathon?

In aanloop op de Halve Marathon probeer ik me steeds meer te verdiepen in wat ik nu het beste kan eten voor, tijdens en na de Halve Marathon. Ik weet dat ik hier nog echt zoekende naar ben, want ja ik eet vaak waar ik zin in heb, want een voedingsdeskundige ben ik verre van. Natuurlijk probeer ik het allemaal wel zo gezond mogelijk te houden en de "juiste" voeding tot mij te nemen zodat mijn lichaam hier profijt van heeft tijdens het lopen van de Halve Marathon. 

 

Vandaag deel ik met jullie hoe ik mij qua voeding heb voorbereid. Wellicht hebben jullie er ook wat aan of hebben jullie nog goede tips voor mij. 

meer lezen 0 commentaren

Sporten en werken!

In oktober start ik weer met werken en zal ik voortaan weer het werk moeten combineren met mijn gezien en het sporten. Dit heb ik in het verleden ook gedaan en dit is heel goed te doen. 

 

Vandaag deel ik met jullie hoe ik dit ga aanpakken. 

meer lezen 2 commentaren

De Halve Marathon van Eindhoven

Op 3 september heb ik de Tilburg Tenmiles gelopen en dat was echt geweldig. Nadien had ik ontzettende spierpijn en heb ik besloten een weekje rustiger aan te doen qua lopen. Nu zijn we inmiddels twee weken verder en ben ik begonnen aan de trainingen voor de Halve Marathon. Vandaag neem ik jullie mee in mijn trainingen. 

 

Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

meer lezen 1 commentaren

CZ Tilburg Ten Miles

Het zit erop! Op zondag 3 september heb ik voor het eerst de CZ Tilburg Ten Miles gelopen in mijn geboortestad en wat was het gaaf. Ik heb zo ontzettend genoten. Ik ben er echt volle bak voor gegaan, wellicht wat teveel van mezelf gevraagd. Maar eenmaal bij de finish en de uren daarna heb ik echt geleefd op de runnershigh! Ik wil nu alleen maar meer!

 

Ben je benieuwd hoe ik de Tenmiles ervaren heb? Lees dan snel verder!

meer lezen 2 commentaren

Mijn eerste "wedstrijd"!

Morgen is het zover. Dan loop ik de Tiburg Ten Miles in mijn geboortestad. Ik heb er echt super veel zin in, want hier heb ik de afgelopen maanden naar toe gewerkt. Ik heb hard getraind en ik weet inmiddels dat ik de afstand van 16.1 kilometer zonder moeite kan lopen. Natuurlijk weet ik niet of het morgen ook van een leien dakje gaat. 

 

Vandaag deel ik met jullie mijn gedachten over de "wedstrijd". 

meer lezen 0 commentaren

Rustdag!

Als het aan mij ligt (en niet aan mijn spieren) dan zou ik het liefst elke dag sporten. Door te sporten kan ik even mijn hoofd leeg maken en het helpt mij bij het verliezen van mijn kilo's. Maar ook zodra ik mijn gewenste gewicht heb bereikt, zal ik blijven sporten, omdat ik het gewoon heerlijk vindt. Toch is rust ook essentieel. Hoe moeilijk dat af en toe ook is. 

 

Ik heb voor jullie uitgezocht wat de functie van een rustdag is. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

meer lezen 0 commentaren

Opeens loop je een halve marathon!

Het klinkt een beetje raar : Opeens loop je een halve marathon, maar het is wel zo. Ik heb mijn doel bereikt, ongepland eerder. Maar dat houdt niet in dat ik nu stop met trainen, want ik wil natuurlijk nog steeds de halve marathon in Eindhoven lopen. 

 

Hoe komt het dat ik mijn doel nu al bereikt heb en hoe heb ik het ervaren? 

meer lezen 0 commentaren

Dipje!

Sinds ik ben begonnen met te trainen voor de Tenmiles en de Halve Marathon kon ik vaak niet wachten totdat ik weer kon gaan trainen. Ik keek uit naar de langere duurlopen en wilde mijn lichaam alsmaar uitdagen. Dit veranderde twee weken geleden. Ben je benieuwd wat er veranderde? Lees dan snel verder! 

meer lezen 0 commentaren

Welk trainingsschema volg ik?

Nog 6 weken tot de Tilburg Tenmiles en nog 12 weken tot de halve Marathon van Eindhoven! Voor je het weet is het voor ver en mag ik gaan knallen!

 

Inmiddels heb ik al meerdere keren 16 kilometer hardgelopen en weet ik dat dit op zich geen probleem moet zijn. De halve marathon heb ik nog nooit gelopen en daar moet ik nog hard voor trainen 

 

Vandaag deel ik met jullie mijn trainingsschema van de afgelopen en aankomende weken. 

 

Ben je benieuwd?  Lees dan snel verder! 

meer lezen 0 commentaren

Sporten op vakantie!

Voorheen als ik op vakantie ging is het nooit in me opgekomen om überhaupt mijn sportkleding mee te nemen. Nu wilde ik sowieso mij hardloopschoenen en sportkleding meenemen. Meer onder het mom van: heb ik geen zin, dan doe ik het niet, wil ik wel gaan lopen dan kan het in ieder geval. 

 

Ben je benieuwd hoe ik het sporten heb aangepakt tijdens mijn vakantie? Lees dan snel verder!

meer lezen 0 commentaren

Duurloop!

Het is jullie vast niet ontgaan dat ik steeds vaker een langere duurloop loop. Dat is ook niet gek. In september ben ik van plan de Tenmiles in Tilburg te lopen en in oktober de Halve Marathon in Eindhoven. Hiervoor is training nodig en dat vind ik geen straf. Het is namelijk tevens voor mij het  momentje om mijn hoofd leeg te maken. En op dit moment helpt helaas een langere duurloop alleen om mijn hoofd leeg te maken. 

 

Vandaag deel ik met jullie wat ik eet/drink voor, tijdens en na een duurloop. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

meer lezen 0 commentaren

Hardlopen

Toen ik in 2010 besloot om te gaan afvallen voor mijn huwelijk ben ik voor het eerst begonnen met hardlopen. Ik heb toen een start to run schema gevolgd en werd besmet met het hardloopvirus. Tot op de dag van vandaag kan ik niet meer zonder hardlopen. Vandaag deel ik met jullie de voordelen van het hardlopen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder! 

meer lezen 0 commentaren

Hardlopen met warm weer!

Afgelopen week was het behoorlijk warm! Er waren dagen bij dat de temperatuur opliep tot 30 graden. Eindelijk een beetje zomer in Nederland. Heerlijk toch? Zeker wel (als je ervan houdt), maar ga je met deze hitte hardlopen? Van de gedachte alleen al krijg je het warm. Toch houdt dit weer mij niet tegen. Alleen zijn er wel een aantal zaken weer ik rekening mee houdt! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

meer lezen

Running Goals!

Inmiddels ben ik 6 weken bezig met afvallen en ben ik een kleine 10 weken aan het hardlopen. Ik vind hardlopen echt heerlijk. Het helpt mij echt even mijn hoofd leeg te maken. Nu wil ik toch een stap verder gaan en met een doel gaan hardlopen. Ben je benieuwd welk doel? Lees dan snel verder!

meer lezen

Review Garmin Vivosmart HR Plus

Sinds drie weken ben ik trotse eigenaar van een activitytacker, de Garmin Vivosmart Hr Plus. Ben je benieuwd naar mijn ervaring, lees dan gauw verder. 

meer lezen

Irritaties tijdens het hardlopen!

Als ik ga hardlopen, dan doe ik dat het liefst buiten. Helaas is dit niet altijd mogelijk, maar de momenten dat het wel kan, neem ik het ervan! 

 

 

Buiten hardlopen is toch net even anders. Vandaag deel ik met jullie de 5 zaken/dingen waar ik me aan erger (of vervelend vind) als ik buiten ga hardlopen.

meer lezen